STEK ry – Linnanahteen energiamurros
25.2.2022

Yle

Kaikki kaikesta-animaatiosarja

2D-animaatio

Kaikki kaikesta -animaatiosarja kertoo vastaukset kinkkisiin kysymyksiin, jotka jäävät helposti askarruttamaan pientä mieltä.


Tarve

Smile Audiovisualin tuottamassa animaatiosarjassa Kaikki kaikesta etsitään vastauksia lapsen mieltä askarruttaviin teknologisiin kysymyksiin. Sarjassa seikkailee päähenkilöt Aamu ja Aatos. Jaksoissa he päätyvät pohtimaan arkisten, ja vähän erikoisempienkin koneiden ja vimpainten toimintaa. Maailmassa riittää ihmeteltävää, eikä tältä kaksikolta kysymykset lopu kesken. Kaksikon informaation lähteenä toimii robotti nimeltä Apa-Raatti. Siihen on ladattu kaikki maailman tieto, joten se tietää sarjan nimen mukaisesti kaiken kaikesta. Robotin päästessä vauhtiin, sarja kuljettaa katsojansa huikeisiin paikkoihin - aina meren pohjasta avaruuteen saakka.


Ratkaisu

Kaikki kaikesta -sarja opettaa kohdeyleisöä hauskalla ja viihdyttävällä tavalla. Se kertoo miten laitteet toimivat ja valottaa myös luonnonilmiöitä tekniikan takaa. Jokainen jakso tarjoilee vastauksia selkeästi ymmärrettävien esimerkkien kautta. Oppimisesta tulee hauskaa ja kiinnostavaa! Sarjassa paneudutaan muun muassa lentokoneen, junan ja matkapuhelimen toimintaan. Vaikka sarjan sisältö on suunnattu lapsille, niin sarja antaa mielenkiintoista tietoa teknologiasta myös varttuneemmalle yleisölle.

Kaikki kaikesta-animaatiosarja on katsottavissa kokonaisuudessaan Yle areenassa: https://areena.yle.fi/1-50992093

 

"Meillä oli ajatuksia mitä sarjalta haluamme ja miltä se tulisi näyttämään. Toteutus syntyi tuotantoryhmän kanssa yhteistyössä - jokainen kantoi kortensa kekoon. Lopputuloksesta tuli mielenkiintoinen ja mukaansa tempaiseva. Kohderyhmältä on tullut hyvää ja kannustavaa palautetta. Sarjan aiheet ja vastaukset ovat lapsille mieleen."

- Kaikki kaikesta -sarjan tuottaja Sasu Sorkio