Striimaus

Konsultoimme mielellämme webinaarisarjan suunnittelussa ja rakentamisessa. Voit itse keskittyä laadukkaan sisällön suunnitteluun ja webinaarien tehokkaaseen markkinointiin omissa kanavissanne. Toteutamme webinaarit Teams Live Events -alustalla toiveidenne mukaan ja tuomme paikalle kaiken tarvittavan avaimet käteen -periaatteella.


Webinaari palvelut

Viime vuosien aikana webinaarit ovat nostaneet suosiotaan räjähdysmäisesti. Niiden kautta asiakkaat ja yleisö on helppo tavoittaa ja sisältö on saatavilla pidempään verrattuna perinteiseen tapahtumaan. Webinaari on hyvä ratkaisu silloin, kun paikan päälle kokoontuminen ei jostain syystä onnistu, halutaan mahdollistaa osallistuminen mistä päin tahansa tai vaikka helpottaa aikataulujen sovittelua ja välttää ylimääräistä matkustamista. Webinaareja järjestetään yrityksen työntekijöille, sidosryhmille sekä asiakkaille. Monet yritykset ovat ottaneet webinaarit osaksi yrityksen tehokasta markkinointia. Webinaarisarjan toteutuksessa kannattaa ottaa huomioon tiettyjä seikkoja, jotta lopputulos olisi onnistunut ja yrityksestä tai brändistä jäisi entistä houkuttelevampi kuva. Poimi vinkit talteen ja lähde rohkeasti toteuttamaan webinaareja osana yrityksen monikanavaista sisältömarkkinointia.

Mistä lähteä liikkeelle

Webinaarisarjan suunnittelu kannattaa aloittaa aihealueen valinnalla sekä tavoitteiden asettamisella. Tavoitteita ovat esimerkiksi tiedon välittäminen, osallistujien osaamisen kehittäminen ja myynti. Lisäksi tulisi miettiä webinaarien ajankohta, esiintyjät sekä pituus. Webinaarien tuottaminen ei vaadi suuria satsauksia uusiin laitteisiin tai ohjelmistoihin. Hyvänä alustana toimii esimerkiksi Teams Live Events, jonka avulla on mahdollista järjestää luentomuotoisia tapahtumia ja webinaareja jopa 10 000 hengen yleisölle helposti ja vaivattomasti, vaikkapa suoraan omalta toimistolta.

Yksittäinen webinaari on tehokas tapa viestiä yleisölle tietoa laajemmasta aihealueesta tai useista teemoista yhdellä kertaa. Webinaarisarjan avulla voi puolestaan käsitellä laajempaa aihealuetta. Jokainen jakso pureutuu aiheesen eri näkökulmasta. Näin jokainen yksittäinen webinaari puhuttelee juuri oikeaa kohderyhmää. Informaatio on myös asiakkaalle relevantimpaa verrattuna yhteen kaiken kattavaan geneeriseen webinaarin.

Laadukas sisältö ja kohderyhmä

Keskiössä inbound-markkinoinnissa on jakaa ammattitaitoa, tietoa ja osaamista. Webinaarit ovat loistava kanava tähän. Hyvin suunniteltu sisältö, joka on mietitty kohderyhmää kiinnostavaksi, on yksi avaintekijöistä onnistuneen webinaarin toteutuksessa. Kohderyhmä on sidottu webinaarin tarkoitukseen. Asiakkaille suunnatussa webinaarissa voi jakaa lisäinformaatiota jo tuotteita ja palveluita käyttäville asiakkaille. Sisältöön voi kerätä ideoita muilta yrityksiltä, kollegoilta, asiakkailta tai vaikkapa vallitsevista trendeistä ripauksella yrityksen omaa kädenjälkeä.

Jos tähtäimessä on erityisen korkea osallistujamäärä, niin välttämättä ei ole järkevää jakaa webinaaritallennetta jälkikäteen. Näin ollen ilmoittautuneiden ja osallistujien ero saadaan pienemmäksi eli mahdollisimman moni osallistuu webinaariin. Parhaan hyödyn saavat ne, jotka ovat paikalla ja lisäksi tilaisuudesta saadaan vuorovaikutteisempi, kun osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä reaaliaikaisesti. Muista myös pitää yleisön mielenkiinto yllä huumorin ja aktivoinnin avulla, jotta tunnelma ei jää liian monotomiseksi tai kuivaksi.

Tekninen toteutus

Jotta webinaarin kulku sujuisi mahdollisimman mutkattomasti kannattaa valita tuottaja, jonka tehtävänä on huolehtia webinaarin aikana tilaisuuden teknisestä toteutuksesta ja lähetyksen laadusta, äänen tarkkailusta, aikataulun pitävyydestä, esiintyjien vuorottelusta ja mahdollisesta webinaarin tallennuksesta.

Hyvä äänenlaatu on yksi tärkeimmistä tekijöistä onnistuneessa webinaarissa. Jokaisella esiintyjällä olisikin hyvä olla oma mikrofoni, jotta ainoastaan esitysvuorossa olevan puhe kuuluu ja muu taustamelu jää pois. Esiintyjien rauhallinen puhetyyli edesauttaa pitämään yleisön kiinnostuksen yllä ja näin myös informaatio menee paremmin perille. Ennen varsinaista h-hetkeä kannattaa tehdä kenraaliharjoitus ja testata tekniikan toimivuus. Tee etukäteistestaukset ja kenraaliharjoitus ainakin ensimmäisillä kerroilla. Ajan mittaan oikeat askelmerkit alkavat löytyä ja esitys sujuu vieläkin luontevammin.

Ulkoista ja säästy stressiltä

Webinaarien suunnittelu ja tuotanto vaatii aikaa ja perehtymistä. Järjestelyt on mahdollista toteuttaa täysin itsenäisesti tai vaihtoehtoisesti keskittää voimavarat omiin vahvuuksiin ja ulkoistaa tekniset asiat ammattilaisille. Konsultoimme mielellämme webinaarisarjan suunnittelussa ja rakentamisessa. Voit itse keskittyä laadukkaan sisällön suunnitteluun ja webinaarien tehokkaaseen markkinointiin omissa kanavissanne. Toteutamme webinaarit Teams Live Events -alustalla toiveidenne mukaan ja tuomme paikalle kaiken tarvittavan avaimet käteen -periaatteella.

 
Kiinnostuitko?

Kaipaatko apua webinaarisarjan suunnitteluun ja tuotantoon? Autamme mielellämme. Soita numeroon +358440453020 tai täytä alla oleva lomake ja otamme sinuun yhteyttä.