STEK – Tietoturvaton matka -animaatio
7.10.2020

Yara

Webinaarisarjan striimaus

 

Striimaus


Tarve

Tarve webinaarisarjan striimaukselle Yaralla lähti halusta etsiä vaihtoehtoisia tapoja tavoittaa asiakkaat turvallisesti etänä. Etätapahtumat ja webinaarit ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti viimeisen vuoden aikana. YaraLive 2020 -tapahtuma kesäkuussa oli avaus YaraLive-konseptille. Syksyllä Yaralla jatkettiin tunnin mittaisia webinaari-tietoiskuja. ”Etätapahtumat ovat tulleet varmasti jäädäkseen ja niillä on oma paikkansa varsinkin, kun niitä opitaan käyttämään”, tuumaa Yaran markkinointipäällikkö Anna-Kaisa Haapajärvi.

Ratkaisu

Smile on toteuttanut YaraLive -webinaarisarjan striimausta Yaran tiloissa Espoossa. Toimistolle rakennettiin studiomaiset olosuhteet, jossa otettiin huomioon hyvä tilan käyttö, akustiikka ja valaistus. Käytössä oli useampi kuvakulma ja yksi leikkausyksikkö. Webinaarien tuotannossa tulee ottaa huomioon useita seikkoja niin teknisesti kuin sisällöllisestikin. Laadukas ääni saadaan huolehdittua siten, että jokaisella esiintyjällä on oma mikrofoni. Useampi kamera yhdistettynä kuvamikseriin on parempi vaihtoehto kuin yksittäinen webbikamera. Kuvamikserillä voidaan reagoida nopeammin ja paremmin vaihtuviin tilanteisiin. Saadaan esimerkiksi useampi esiintyjä samaan aikaan kameran eteen ja siitä on mahdollista leikata lähikuvaan puhujasta. Kesällä toteutettu ReiluTeko -säkkikeräyksen tiedotustilaisuus toteutettiin kannettavilla striimereillä kahdelta eri paikkakunnalta ulko-olosuhteissa. Striimereiden ansiosta striimaus onnistui toimistoinfran ulkopuolelta, paikasta riippumatta - ilman kiinteää nettiyhteyttä.


Anna-Kaisan vinkit toimivan webinaarisarjan toteuttamiseen:Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Tämä vaatii samanlaista suunnittelua kuin fyysisetkin tapahtumat. Pitää miettiä millaista sisältöä tekee ja miten saa ihmiset kiinnostumaan. Tarjontaa on paljon. Jos haluaa erottautua, niin tulisi keksiä myös jotakin uutta. Hanki hyvä kumppani, jolle voit ulkoistaa tuotannollisia tehtäviä. Tämä vähentää omaa stressiä. Älä unohda tehokasta ja monikanavaista webinaarien markkinointia. Kaikki on netin varassa, joten toimiva nettiyhteys on ehdoton. Toisaalta Teams Live Events on alustana toimiva, eikä sen kanssa ole ollut isompia ongelmia lähetysten aikana.


Smilen Sasun vinkit laadukkaan webinaarin tekniseen tuotantoon:Varmista, että tila on sopiva: sen tulisi olla tarpeeksi iso ja hiljainen. Nopea nettiyhteys on must, jotta lähetys toimii saumattomasti. Tee etukäteistestaukset ja harjoitukset ainakin ensimmäisillä kerroilla. Ajan mittaan oikeat askelmerkit löytyvät, ja esitys sujuu vieläkin luontevammin.