Tutoriaalivideo

Tutoriaalivideot pitävät asiakkaat tyytyväisinä. Tuotteen tai palvelun käyttöä koskevat opetusvideot auttavat asiakasta saamaan parhaan hyödyn irti ostoksestaan. Ne myös houkuttelevat asiakkaita palaamaan yrityksen verkkosivuille.


Tutoriaalivideoiden avulla on mahdollista viestiä monimutkaisiakin asioita mielenkiintoisella ja mieleenpainuvalla tavalla.

Neljä vinkkiä opasvideon suunnitteluun

Käy läpi usein kysytyt kysymykset

Ihmisiä mietityttävät hyvin pitkältä samat asiat ja toistuvat kysymykset on hyvä lähtökohta videon sisällöksi. Tuotteen tai palvelun kanssa on voinut tapahtunut myös virheitä – sitä on esimerkiksi käytetty väärin. Organisaatiolla on sisäistä tietoa näistä tapauksista eli asioista jotka voivat mennä pieleen. Tiedon jakamisen kautta on mahdollista estää katsojaa tekemästä samoja virheitä. Tämä auttaa rakentamaan organisaation imagosta positiivisen ja viestittää vakaasta asiantuntija-asemasta.

Näytä tulokset alussa

Usein ratkaisua turhaan pihdataan. Tulokset näytetään vasta videon lopussa. Tutoriaalivideossa on parempi näyttää lopputulos heti alussa. Se auttaa katsojia näkemään, onko video juuri sitä mitä he etsivät. Ne joita aihe kiinnostaa ja haluavat katsoa koko videon, ymmärtävät myös varsinaisen prosessin.

Tuo esiin persoonaa

Tutoriaalin onnistumista voi mitata kolmessa asiassa. Kyetäänkö tarjoamaan paras mahdollinen ratkaisu ongelmaan? Pystytäänkö tuomaan esiin oma tuote, palvelu tai brändi? Ja kolmanneksi, mikäli halutaan rakentaa ajatusjohtajuutta, onko video persoonallinen ja sympaattinen? Yksitoikkoisesta äänestä tai keinotekoisesta olemuksesta ei pidetä. Katsojien halutaan viihtyvän ja katsovan kanavan muitakin videoita. Videolla esiintyvän henkilön tulisi olla luonnollinen, oma itsensä. Seuraajista on mahdollista rakentaa uskollinen fanikunta ja täten saavuttaa ajatusjohtajuus omalla alallaan.

Kouluta ja koukuta

Tutoriaalivideon tärkein käyttökohde on kouluttaminen. Sen lisäksi sisältö voi olla koukuttava ja saada katsojan innostumaan asiasta.
 
Kiinnostuitko?

Sovitaan tapaaminen ja mietitään minkälainen tutoriaalivideo sopisi tarpeisiisi parhaiten. Soita numeroon 010 83 83 600 tai täytä alla oleva lomake ja otamme sinuun yhteyttä.