Tuote-esittelyvideo

Oikein tehty tuote-esittelyvideo kertoo lyhyesti ja iskevästi miksi katsojan pitäisi kiinnostua tuotteestasi tai palvelustasi.


Hyvä tuote-esittelyvideo kertoo miten tuotteesi helpottaa asiakkaasi elämää.

Onko tuotteesi tai palvelusi abstrakti tai vaikeasti selitettävä? Pitääkö tuotteesi nähdä jotta siihen voi uskoa? Kestääkö tuotteesi tai palvelusi toiminnan selittäminen ikuisuuden? Etkö ehdi tavata kaikkia potentiaalisia asiakkaita kasvotusten. Kuulostaa siltä, että sopiva videotuotanto tarpeeseesi on tuote-esittelyvideo.

Tuote-esittelyvideo voi olla myös hauska

Kun haluat lähestyä vaikeasti tavoitettavia kohderyhmiä videolla, sisällön on syytä olla kiinnostavaa. Herättämällä katsojan mielenkiinnon jo ensisekunnilla, hän todennäköisemmin katsoo koko sisällön. Viihdyttämisen lomassa voit kertoa katsojalle hyödyllistä tuotetietoutta.

Video vai animaatio?

Tuotteen voi esitellä videolla tai animaationa. Kummallakin ratkaisulla on puolensa. Animaatio mahdollistaa teknisten aspektien läpikäynnin ja sillä on helppoa esitellä erilaiset tuotteen monipuoliset hyödyntämismahdollisuudet. Tuote on myös mahdollista läpivalaista, sijoittaa avaruuteen tai esitellä asioita aivan atomitasolla.

Applikaatiot ja ohjelmistot

Kun tuote ei ole fyysineen vai toimii esimerkiksi tabletilla tai puhelimessa, on luontevaa esitellä sen ominaisuuksia näytöllä. Videolle kuvattaessa puhelin saattaa heilua tai täristä kämmenellä, joten tähän tarpeeseen 3D-animaatio on monesti tyylikäs ratkaisu.

Hyötynäkökulma

Sen sijaan, että tuotevideo kertoo mikä tuote tai palvelu on, sen pitäisi kertoa minkä ongelman se ratkaisee. “Mikä se on?” on tylsä kysymys. Tuotteellasi saattaa olla paljon teknisiä ominaisuuksia, pitkä historia, uusi versio tulossa ja lisäksi suuri määrä muita ominaisuuksia. Ja ketään ei kiinnosta. “Mitä se ratkaisee?” on ihan toinen kysymys. Hyvä tuote-esittelyvideo on vastaus tähän kysymykseen. Muista myös, että tuote-esittelyvideon päähenkilö on videosi katsoja ja hänen haasteensa, et sinä. Jätä siis videosta pois yksityiskohdat, jotka ovat ehkä sinulle tärkeitä mutta katsojalle merkityksettömiä.

Pilvipalvelut ja ohjelmistot

Ohjelmistojen esittelyyn mahdollista hyödyntää olemassa olevia template-pohjia, joiden avulla mukaan tuodaan tekstejä ja animaatioita. Hyvin usein kuvituspuolella pohjana toimii ohjelmiston tai pilvipalvelun käyttöliittymä, mutta se ei ole välttämätöntä. Tärkeämpää on tuoda esiin ohjelmiston hyödyt ja varsinaisen käyttöliittymän voi esitellä esimerkiksi tutoriaalivideossa. On myös mahdollista yhdistää tuote-esittelyvideo ja tutoriaalivideo yhdeksi kokonaisuudeksi.
 
Kiinnostuitko?

Autamme sinua hahmottamaan tuotteesi tai palvelusi olennaiset asiat ja kertomaan ne maailmalle videon keinoin.
Soita numeroon 010 83 83 600 tai täytä alla oleva lomake ja otamme sinuun yhteyttä.