3D-animaatio

Monipuolisuus ja rajattomuus ovat ehdottomasti 3D-animaation vahvuuksia. Soveltamiskohteita on rajattomasti aina tuote-esittelyistä kokonaisten maailmojen visualisointiin ja konseptien viestintään. Käytännössä asiat pystytään kuvaamaan juuri niistä kuvakulmista joista halutaan, vaikka avaruudesta käsin. Visuaalinen kerronta voi olla äärimmäisen realistista tai erittäin abstrahoitua. Asiat voidaan esittää esimerkiksi konsolipeleistä tutulla low-poly-grafiikalla tai ihan pelkkinä rautalankamalleina. Ja kuten todettua, taivaskaan ei tässä kerrontatyylissä ole rajana.


3D-animaatiot ovat pistämätön keino herättää ideasi eloon

3D-animaation käyttökohteita

Fiktiivinen tai tarinavetoinen animaatio

Kun tarinasi pitää tulla kerrotuksi, 3D-animaatio voi olla ratkaisu. Esimerkiksi yritysvideoissa tästä on suuri apu silloin, kun halutaan tehdä joitain muuta kuin perinteinen historiikki tai tehdaskuvaus. Tarinallinen 3D-animaatio on vahva kulma lähestyä aihetta kuin aihetta, olipa kyseessä jonkin asian markkinointi, lanseeraus, lobbaaminen tai ihan vain opetuksellinen sisältö.

Valistusanimaatio

Valituksellinen sisältö on usein tärkeää tekijä erilaisten etujärjestöjen viestien kiteyttämisessä. Vaikka monta asiaa on mahdollista kertoa myös perinteisen videon keinoin esimerkiksi haastatteluvideolla, 3D-animaatio pystyy välittämään informaatiota tavalla, joka olisi muutoin tyystin mahdotonta tai ainakin erittäin kallista. Esimerkiksi ilmakuva tulevaisuuden teknologiasta tai asumisympäristöstä olisi äärimmäisen hankalaa ja kallista taltioida videolle, mutta 3D-animaatiolla tämän tyyppiset visiot pystytään mallintamaan ja esittämään kiinnostavalla ja täsmällisellä tavalla.

Havainnollistamis- ja opetusanimaatio

Opetustehtävissä 3D-animaatio palvelee kuten mikä tahansa videotuotanto. Animaation tapauksessa on kuitenkin mahdollista esimerkiksi opettaa käyttämään laitetta, jota ei ole vielä olemassakaan tai olisi kallista ja hankalaa ottaa se pois päivätyöstään kuvauksia varten. Myös havainnolliset kuvat laitteiden sisältä ja korkealta yläpuolelta on helppoa toteuttaa. Esimerkiksi rekan trailerin hyödyntäminen 3D-animaation kautta on huomattavasti helpompaa, kun se pystytään täyttämään, tyhjentämään, avaamaan ja pyörittämään loputtaman monella tavalla sekunneissa. Vastaavan toteutuksen tekeminen reaalimaailmassa vaatisi pitkää kuvausrupeamaa ja kaluston ottamista pois työajosta. Siltikin päästäisiin vain murto-osaan niistä lopputuloksista, joita 3D-animaatio tässä tapauksessa kuvakerrontaan tuo mukanaan.

Tuoteanimaatio

Jos suunnitteilla on uusi tuote, prototyyppi tai vaikkapa tuotelanseeraus, 3D-animaatio saattaa olla juuri oikea sisältötyyppi asian lähestymiseen. Tuotteen pyörittely avaruudessa, värin vaihtaminen ja osiin pilkkonen on kaikki mahdollista 3D-animaatiolla. Tuoteanimaatio pystyy esittelemään vasta suunnittelupöydällä olevan tuotteen myyvästi ja uskottavasti. Tämä pidentää markkinointiosaston käytettävissä olevaa aikaikkunaa suunnittelun ja valmistusprosessin välimaastossa. Ei tarvitse odottaa valmista tuotetta liukuhihnalta, kun markkinointikoneisto voidaan jo puskea täyteen vauhtiinsa.

Lääketieteellinen animaatio

Myös lääketieteellisessä havainnollistamisessa 3D-animaatiosta voi olla suureksi avuksi. Molekyylitason tarinankerronta tai pitkän kehitysprosessin vaikutus kokonaiskuvaan on animaation avulla kätevää toteuttaa. Ihmisen mallintaminen ja ruumiin toimintojen simulointi on arkipäivää lääketieteessä. Katsojalle pystytään esittämään asia nopeasti ja suoraan aiheeseen pureutuen, jättämättä kuitenkaan tärkeitäkään yksityiskohtia vähemmälle huomiolle.

Arkkitehtuurianimaatio

Arkkitehtuurissa 3D-mallit ja animaatiot ovat olleet käytössä jo vuosikymmeniä. Tähän on selkeät syynsä. Rakennukset markkinointi jo varhaisessa vaiheessa on vaivatonta selkeiden havainnekuvien avulla, jotka kertovat muutakin kuin pelkät CAD-piirustukset. Asunnot on mahdollista sisustaa ja valaista, rakennusten ympäristöt tehdä viihtyisiksi ja esittää siinä muodossa, jossa ne ovat kun viimeistelyt on saatettu kuntoon. Jos markkinoinnin käynnistämistä odotetaan aivan loppumetreille, joudutaan asuntoja pitämään turhaan tyhjillään rakennuksen valmistuttua.
 
Kiinnostuitko?

Kaipaatko apua 3D-animaation tuotantoon? Autamme mielellämme. Soita numeroon 010 83 83 600 tai täytä alla oleva lomake ja otamme sinuun yhteyttä.